آقای دکتر دلشاد، مدیرعامل و رئیس هیئت مدیره گفتند:
خیر مقدم عرض میکنم خدمتتون. افتخار دادید. شما دورادور با مؤسسه ما آشنایی دارید. ما از سال ۱۳۸۴ که این مؤسسه را تأسیس کردیم، تا به حال بیش از ۸ هزار نوزاد و کودک تحت پوشش قرار دادیم. ما عمل های کودکان و نوزادان را میپذیریم و در ۳۰ بیمارستانی که طرف قرارداد هستیم، عمل میکنیم. حتی برای مناطق محروم و کم درآمد ما هزینه سفر را میدهیم. اینجا میرسند اسکان به آنها میدهیم. به بیمارستان های قلب شهید رجایی، بيمارستان شهید رجایی، بیمارستان مفید، بیمارستان علی اصغر، بیمارستان شفا یحیاییان و … معرفی میکنیم. بچه عمل میشود و آخر ماه با بیمارستان تسویه خواهیم کرد.
فعالیت ما در رابطه با بیماران کمبود هورمون رشد و دیابت مادرزادی در سطح کشور، ما دارو های آنها را میدهیم. ماهی یک میلیون تا یک میلیون و پانصد هزار تومان است. حدود ۴۰۰ کودک تحت پوشش داریم. زمانی که نسخه را میفرستند، ما سریع پول را حواله میکنیم. بعضی که پول ندارند، با داروخانه نزدیک آنها تماس میگیریم و همان لحظه به داروخانه پرداخت میکنیم و دارو به دست بیمار میرسد.
ما به صورت گروهی به مناطق کم برخوردار که جراح اطفال ندارند، میرویم و ۱۰ روز میمانیم و بیماران را عمل میکنیم. در نقاط مختلف کشور نمایندگی باز کردیم تا دسترسی مردم به ما راحت تر باشد. طی دو ماه اخیر که کرونا افت کرده است، نمایندگی های قم، زنجان، کاشان، اردبیل و بیرجند را راه اندازی کردیم. در ایلام بخش جراحی اطفال راه اندازی کردیم. در های موسسه برای کسانی که بتوانند کمک بکنند باز است.
ما از همکاری دوستان استقبال خواهیم کرد. در اینجا یک سفره بهشتی برای کمک به معصوم ترین خلق خدا (بچه ها) پهن شده است.
خدا را شاکر هستیم که بنده با عنوان یک جراح اطفال احساس کردم که مسئولیت و وظیفه ما است که وارد این حیطه شویم. معمولاً در این نوع کارها همراه کم است. پزشکان سرشان شلوغ است. ولی ما توانستیم با توفیق الهی وقتمان را طوری تنظیم بکنیم که دو سه روز برای خودمان بگذاریم و بقیه اش برای مردم. چه در اینجا چه در مناطق محروم.
همراه کردن پزشکان در این کار بسیار سخت بود. به خاطر دارم در همین بیمارستان هایی که میفرستیم، یک پزشکی که خودش متولد همان شهر است، برای پزشکی به تهران آمده و ماندگار شده است. من هشت ماه دنبالش بودم به شهر خودش برود و ۱۰ روز بماند که درمان کند، نمیرفت. آخر به شرطی که با خانمش برود، راهی شد. میگفت ۱۰ روز نمیتوانم بروم. یک هفته میروم. ما هم قبول کردیم. به سختی ما نیرو ها را با خودمان همراه میکنیم. هیچوقت نا امید نشدیم. استوارتر شدیم. قدم هایمان را استوار تر برداشتیم. تا وقتی که نفس میکشیم، انشاالله در این مسیر خواهیم بود.
هرکسی که به هر نحوی آمادگی کمک به ما را دارد، ما استقبال میکنیم و دستش را میبوسیم.
آقای مهندس محمدجواد حیدری پور،مدیر کل امور خیرین سلامت و موسسات خیریه سلامت گفتند:
بسم الله الرحمن الرحیم. خدا را شاکر هستم که امروز توفیق شد خدمت شما برسیم. حال ما با آمدن به اینجا بسیار خوب شد. امروز ۵ سپتامبر روز جهانی خیریه و نیکوکاری است. تبریک میگوییم و به فال نیک میگیریم.
آقای دکتر اداره کل اجتماعی خیرین در وزارت خانه، اداره خیرین در وزارت بهداشت از لحاظ ساختاری و سازمانی، مجموعه نوپایی است.
الحمدالله دکتر عین اللهی وزیر بهداشت خیلی نگاه مثبتی به این حوزه دارند. ما زیر مجموعه خود وزیر هستیم. ایشان برای آقای مهندس محمودی به عنوان مشاور حکم زدند. نگاه خوب ایشان فرصتی است برای ما. مسئولیت اجتماعی در کشور های پیشرفته خیلی جا افتاده است. همه در سمنی مسئولیت دارند و جا افتاده و ساختارمند شده است. متاسفانه در اینجا ضعیف است اما در حوزه دیگری قوی هستیم. حوزه خیرین. ما نگاه معنوی و آخرتی هم داریم. این ظرفیت خوبی است که آقای دکتر پیرانی دارند زحمتش را میکشند. همین الان قانون داریم که پتروشیمی، بانک ها، معادن نیم درصد، دو درصد تبلیغات را باید در حوزه خیرین هزینه کنند. علاقه مند هم هستند منتها تا به حال از وزارت خانه هیچ مطالبه گری نبوده و درگیر کارهای خودشان بوده اند. مثلا آقای دکتر، پتروشیمی در جنوب نفت در میآورد، همین نفت درآوردن به سلامت مردم آنجا آسیب میزند و پول درمان آنها را دولت باید بدهد. این مسئولیت پذیری اجتماعی یعنی آنها که دارند آسیب میزنند به سلامت، خودشان باید مسئولیت سلامت را تقبل کنند. چون مطالبه گری و سازماندهی و سیستم نبوده، پراکنده کار میکنند. اولویت بندی نمیشود. من در این ۷،۸ ماه که دقت کردم، خیلی پراکنده است و بسیار سنتی داریم کار میکنیم. احتمال دارد خانواده ای از ۵ جا سرویس بگیرد، و ۱۰ خانواده از یک جا هم سرویس نگیرند. ساماندهی نداریم. خیرین هم همینطور، باجا های مختلف ارتباط میگیرند. به دلیل اینکه حوزه ما حوزه نوپایی است، هنوز به صورت حرفه ای وظیفه اصلی که مجلس هدف از تاسیس آن را مصوب کرده، شکل نگرفته است.
در حوزه خیرین اداره CSR را داریم. اداره موسسات خیریه و سمنها (سازمان های مردم نهاد) را داریم. تقریبا ۲۵۰۰ مؤسسه و سمن در حوزه خیرین سلامت داریم. اداره خیرین (افراد حقیقی) داریم که تقریبا با ۲۰ هزار و ۱۰۰ نفر خیر در ارتباط هستیم. تعامل بسیار خوبی است. این ۳ مجموعه فعلا هست. در تلاش هستیم که ساختار را تقویت کنیم. انشاالله خیرین خارج از کشور را در آینده داشته باشیم.
یکسری اشکالات قانونی را ما داریم که از ظرفیت مجلس و دولت کمک میگیریم. مثلا مالیات که الحمدلله تجهیزات پزشکی مالیات نمیخورد. ۹٪ ارزش افزوده را آقای مهندس محمودی مصوب کردن که با یک مجموعه در وزارت بهداشت (اداره کل خیرین)، نامه که زده میشود این ۹٪ برمیگردد. خیلی کار بزرگی است.
در تلاشیم ظرفیت وزارت خانه را احیا کنیم. در حوزه خیرین متاسفانه اطلاعات کامل نیست.
احساس من این است که حمایت و حیات ما با بخاطر وجود خیرین است.
آقای دکتر ما هم از ظرفیت وزارت خانه ای در کنار شما هستیم هم ظرفیت خیرین. مخصوصا خیرین خارج از کشور.
مؤسسه خیریه مُحکم که بار جدی سلامت مملکت را به تنهایی بر دوش دارد. اگر مؤسسات نبودند دولت با این مشکلات و گرفتاری ها میخواست چکار کند؟ مؤسسه محکم در اولویت ما خواهد بود.
آقای دکتر دلشاد، مدیرعامل و رئیس هیئت مدیره گفتند:
ما اصلا خیریه نداشتیم. من در سال ۱۳۶۵ اولین خیریه را با مجوز شفاهی وزیر تاسیس کردیم. الان ۲ هزار تا خیریه در کشور تاسیس شده. درآن زمان من برای هر بیمارستان هیئت مدیره خیرین درست کردم. هیئت خیرین در ۴ تا بیمارستان عضو بودند. هرچه نیاز داشتند در اختیارشان گذاشته میشد. من حضور آقای دکتر مرندی رفتم گفتم اجازه دهید چون خیرین نقش بزرگی دارند، بیمارستان یا درمانگاه درست میکنند. ایشان شفاهاً مجوز دادند. ما هم با مجوز شفاهی آئین نامه نوشتیم. بیمارستان کوثر شیراز و بیمارستان الجواد مشهد را ما راه اندازی کردیم. دفتری درست کردیم که سه نفر داخل آن بودند. با دکتر جابری و یک منشی. آن موقع بود که ماده ۱۰ خیرین را نوشتیم. کارمان را در آن دفتر ادامه دادیم و کل مسائل خیرین را در آن دفتر اداره میکرديم. دو نکته مهم. نکته اول در رابطه با کمک به خیرین. ممنون میشم ارزش افزوده را شما زحمتش را بکشید. من به دکتر قاضی زاده هاشمی گفتم در اروپا و آمریکا ارتقا اساتید یکی از امتیاز ها این است که چقدر کار خیر کردین. در لندن این قبلا ۱۰ امتیاز بود الان شده ۱۹ امتیاز.
نکته دوم فرهنگ سازی است. در وزارت دبهداشت همه با مسائل خیریه غریبه هستد. فرهنگ سازی اساسی باید بشود.
آقای مهندس رضا محمودی، مشاور وزیر بهداشت در امور اجتماعی گفتند:
بسم الله ارحمن الرحیم. آقای دکتر دلشاد در زمان جنگ رئیس حوزه سلامت استان تهران بودند.
امروز در تابلو ای یک جمله قشنگ دیدم. مؤسسه خیریه در وزارت بهداشت همزاد و متولد با موسسه شماست. برای کار های بزرگ آدم بزرگ میخواهد. اگر یک آدم بزرگ در کار بزرگ باشد، کار پیش میرود. دیروز بنده مهران بودم، آقای دکتر در آنجا در مرز ایران عراق هم ذکر خیر شما شد. این خیلی حرف است. با اینکه دکتر نیست و سالها هم گذشته است اما اسم دکتر را میآورند. این نشان از این است که خداوند کار بزرگ را نمیگذارد گم شود.
ما باید هرماه کارگروهی با ریاست آقای دکتر دلشاد با رؤسای بیمارستان های جنرال بگذاریم. از قبیل بیمارستان، رسول اکرم(ص)، شهدای تجریش، امام خمینی، شریعتی و…
مسئله دیگر اینکه ما جلسه ای داشتیم. دکتر جابری هم بودند. یک ارزش افزوده ۹٪ هست. یک جلسه فوری در دفتر آقای دکتر نیک زاد نایب رئیس اول مجلس گذاشتیم. در رابطه با ۹٪ ارزش افزوده، یک نامه رسمی زدند که هر خیری هر پولی که میده ما باید تایید کنیم. بعد از تایید نا این ۹٪ برمیگردد. این کار بسیار بزرگی است.
به همراه تیم، ما خدمت آقای دکتر پناهی معاون پژوهشی وزیر رسیدیم. ایشان به شدت استقبال کردند. که خیرین بجای ساختو ساز برای پژوهش کمک کنند. از سال ۱۳۹۵ فقط ۵۰ میلیارد خیرین هزینه برای آموزش داده اند. شد ۱۰۰ میلیارد یعنی رشد ۲۰۰ درصدی. آقای دکتر من افتخار میکنم به عنوان شاگرد کوچک شما هستم. کشور ما ار عدم مدیریت رنج میبرد.
ما باید تغییر ذائقه و دیالوگ مسئولین رده اول نظام را به خیرین درست کنیم. دنیا روی خیرین کشورشان را اداره میکنند.
خوشبختانه با گزارشات اداره خیرین سلامت، آقای رئیس جمهور در جلسه همایش خدمت ماندگار برای اولین بار گفت: من نمیدانم برای اداره کشور چرا بحث حوزه های مسؤلیت اجتماعی در میدان نمیآیند تا به ما کمک کنند؟ مسئولیت اجتماعی (CSR) جا افتاد.
در ادامه جلسه آقای مهندس محمودی با تماس با خانم دکتر اسماعیلی برای گرفتن خوابگاه تماس گرفتند.
فاطمه محتشمی
مسئول روابط عمومی