همایش نکوداشت مشارکت های اجتماعی حوزه سلامت در اسفند ۱۴۰۰ برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی موسسه خیریه محکم – همایش نکوداشت مشارکت های اجتماعی حوزه سلامت در ۱۵ اسفند ۱۴۰۰ در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار شد.
همایش نکوداشت مشارکت های اجتماعی حوزه سلامت در ۱۵ اسفند ۱۴۰۰ در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار خواهد شد.
موسسه خیریه محکم جزء ده موسسه خیریه برتر در کشور
موسسه خیریه محکم جزء ده موسسه خیریه برتر در سال ۱۴۰۰در سطح کشورشد.
دکتر صلاح الدین دلشاد فوق تخصص جراحی کودکان و نوزادان و عضویت هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران و مدیر عامل مؤسسه خیریه ی محکم (مؤسسه حمایت از کودکان با ناهنجاری های مادرزادی) گفت :مؤسسه محکم در سال ۱۳۸۴ در تهران تأسیس شد و به مرور زمان شعب مؤسسه در شهرستان های مختلف که نیاز به خدمات مؤسسه داشتند تأسیس شد.
دکتردلشاد در همایش نکوداشت مشارکت اجتماعی حوزه سلامت افزود: همانطور که می دانید بیماری ها دو نوع هستند : بیماری های اکتسابی و بیماری هایی که در بدو تولد با کودک است که به آن ها بیماری ناهنجاری مادرزادی یا نقص بدو تولد می گویند.
این بیماری از بدو تولد با کودک است و ربطی به مادر ندارد.
ما در بیمارستان حضرت علی اصغر(ع) شاهد بودیم که خانواده هایی با کودکان ناهنجاری مادرزادی توان پرداخت هزینه های درمان را ندارند.
گاهی برخی از بیماری ها درمان چند مرحله ای دارند که گاهی یک عمل انجام می شد ولی بیمار توان انجام مرحله دوم عمل را نداشت و عمل را به تأخیر می انداخت . این یک تلنگر شد برای ما به عنوان یک مدرس در این رشته که باید فکری به حال این عزیزان بکنیم.
لذا با جمعی از پزشکان نشستیم و با کمک جمعی از خیرین از جمله مرحوم سید محدی موسوی آل طعمه مؤسسه را تأسیس کردیم.
هرچه فعالیت مؤسسه گسترده شد همانطور بیشتر احساس کردیم نیاز به این مؤسسه وجود دارد.
ما در مؤسسه ۳۷ نوع بیماری مادرزادی را تحت پوشش داریم که در دنیا بی سابقه است از جمله ی این بیماری ها شامل بیماری های قلبی،مغز و اعصاب،ارولوژی،گوارش و ارتوپدی است و همچنین کمبود هورمون رشد و دیابت مادرزادی را نیز تحت پوشش داریم که در سال آینده قرار بر این است ۳۷ بیماری به ۴۵ بیماری افزایش پیدا کند.
مناطقی مانند سیستان و بلوچستان، ایلام،هرمزگان و بوشهر که کم برخوردار محسوب می شوند ما به صورت ویژه بر روی آنها متمرکز شده ایم اما در سراسر کشور ما بیمار داریم و تحت پوشش قرار دادیم.
در سیستان و بلوچستان رئیس دانشگاه ۷ سال پیش از ما در خواست کرد که در آنجا حضور پیدا کنیم و بخش جراحی اطفال را در زاهدان در بیمارستان علی ابن ابی طالب(ع) راه اندازی کردیم و هر ماه از تهران در بازه های ده روزه جراح اطفال به آن جا اعزام می شود و در تمام سال پزشک در آنجا حاضر است. همین اتفاق در هرمزگان افتاد و از ما خواستند بخش جراحی اطفال احداث کردیم و همچنین در ایلام نیز این اتفاق تکرار شد. ما علاوه بر این کار به صورت گروهی به شهرستان ها می رویم و بیماران را در بیمارستان هایی که مستقر هستیم ویزیت می کنیم.
این فعالیت مؤسسه ی محکم که یک NGO می باشد یک سازمان مردم نهاد و بدون هیچ هزینه و باری برای دولت سالی چندین میلیارد با کمک خیرین هزینه می کند. مؤسسات خیریه ارگان هایی برای کمک به دولت های خود هستند در ایران عزیز ما مردم خیلی داوطلب چنین فعالیت هایی هستند .
پیامبر (ص) می فرمایند: هر که به فکر مسلمانی نباشد از ما نیست. این تلنگر مهمی برای ما می باشد که باید همراه و همدل دیگران نیز باشیم.
ما در زاهدان ۱۲ گروه ۳ نفر تشکیل دادیم و به مناطق حاشیه ای شهر فرستادیم که در مرحله ی اول ۲۰۰ بیمار کشف کردیم و عمل آنها انجام گرفت و در مرحله ی دوم ۱۵۰ بیمار پیدا کردیم و در مرحله ی سوم ۵۰ بیمار که برخی از آنها کوچ نشین بودند و فکر درمان نبودند.
ما شاهد بیمارانی بودیم که هزینه ی سفر به تهران را نداشتند ما به خاطر اینکه عمل این کودک انجام بگیرد و به خاطر نداشتن پول سفر والدین از این خدمات محروم نشود ما هزینه ی سفر این بیماران را نیز متقبل شدیم تا این کودکان معصوم درمان شوند و به شهر خود باز گردد.
ما در مؤسسه محکم هر کودکی که در زیر این آسمان زندگی و نیازمند باشد را تحت پوشش قرار می دهیم و نگاه نمی کنیم ایرانی است یا از کشور دیگر است در صورتی که هزینه ی درمان افراد خارجی ۳ برابر افراد ایرانی است.
این کار برای ما بسیار لذت بخش است و وقتی انسان فکر می کند که در طول روز توانسته دست چند نفر را بگیرد شب خیلی آسوده می خوابد و خدا را شکر می کند به خاطر کمکی که توانسته انجام دهد.
اما مقرراتی که برای مجوز وجود دارد که کار را بسیار دشوار می کند و یگانه کشوری هستیم که این مقدار سخت گیری وجود دارد و مسئولین باید در این عرصه خیرین را یاری کند که برای دریافت و یا تمدید مجوز یک سال زمان نبرد و این جا است که مسئولین به اندازه خیرین جلو نمی روند و اگر این این هماهنگی به وجود بیاید به نفع دولت و مردم است . در برخی کشورها زمان دریافت مجوز ۴۸ ساعت است که در کشور ما این مشکل وجود دارد. خوشبختانه وزارت بهداشت چندین سال است روی این موضوع نظارت قوی دارد و همه ی آمار فعالیت های ما در اختیار آنها قرار دارد. این نظارت ما باعث می شود که جلوی سوء استفاده ها گرفته شود.
گرفتن جلوی فعالیت این مؤسسه ها دو ضرر دارد:
۱-خدمت خیر جلوش گرفته می شود.
۲- جلوی ثواب کردن خیرین گرفته می شود و اینکه امیدواریم مسئولین ما هم سو با مردم برای رشد این مؤسسات قدم بردارند و شاهد روزی باشیم که همه ی نیازهای مردم برطرف شود.
هدف اصلی مؤسسه خیریه محکم این است که یک نوزاد با ناهنجاری مادرزادی بدون درمان نماند.
واکسیناسیون گسترده کرونا از دستاوردهای سترگ دولت سیزدهم است
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: یکی از دستاوردهای سترگ دولت سیزدهم در حوزه اجتماعی، موضوع واکسیناسیون کرونا است.
علیرضا زالی در همایش نکوداشت مشارکت اجتماعی حوزه سلامت با تمجید از نگاه جهادی وزیر بهداشت و تیم وی در زمینه واکسیناسیون افزود: این نگاه یک آمار مثال زدنی غرورانگیز را در عرصه بین المللی رقم زده است.
زالی بیان کرد: در زمینه واکسیناسیون شانه به شانه کشورهای صنعتی پیشرفته دنیا حرکت کردیم.
فرمانده ستاد عملیات مقابله با کرونا در کلانشهر تهران ادامه داد: دو سوم واکسن کرونا در ۱۰ کشور صنعتی دنیا تزریق شده است؛ ایران شانه به شانه آنها حرکت و با این کشورها رقابت می کند.
زالی رمز توفیق این کار جهادی را حضور پررنگ مردم اعلام کرد و گفت: امروز نقش سازمان های مردم نهاد و مردمی به عنوان حلقه وصل حاکمیت و مردم در حوزه سلامت مشاهده می کنیم.
وی افزود: در دولت مردمی سیزدهم، حضور رئیس جمهوری در اقصی نقاط کشور نشان دهنده مردمی بودن سیاستگذاری دولت و محشور شدن با مردم است.
زالی تاکید کرد: بالاترین میزان مشارکت اجتماعی مردم جهان در حوزه خیرین و سازمان های NGO در حوزه سلامت است که ۸ هزار میلیارد دلار بوده است؛ زیرا سلامت در تمام دنیا پرهزینه است.
وی درخصوص تورم حوزه سلامت خاطرنشان کرد: هنوز هم ۱۴ درصد هزینه غیر خوراکی سبد مردم به سمت سلامت میرود. کرونا نیز هزینه اضافی به سبد مردم تحمیل کرد.
زالی گفت: شکل گیری نهادهای مردم نهاد در کشور باید سازماندهی شود و این مهم به سیاستگذاری و برنامه ریزی مدون نیاز دارد.
وی با یادآوری اینکه در آستانه تدوین برنامه توسعه هفتم قرار داریم، از رئیس کمیسیون بهداشت و درمان خواست که بخش مفصلی برای خیرین و سمن ها در نظر گرفته شود.
همایش نکوداشت مشارکت های اجتماعی حوزه سلامت با حضور بهرام عین اللهی وزیر بهداشت، ریس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس و جمعی از خیرین حوزه سلامت کشور در دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی برگزار شد.
تاکنون ۶۳ میلیون و ۷۷ هزار و ۵۳۱ نفر دُز اول، ۵۵ میلیون و ۶۸۵ هزار و ۷۰۸ نفر دُز دوم و ۲۳ میلیون و ۷۷۳ هزار و ۹۴۱ نفر، دُز سوم واکسن کرونا را تزریق کرده اند و مجموع واکسن های تزریق شده در کشور به ۱۴۲ میلیون و ۵۳۷ هزار و ۱۸۰ دُز رسیده است.
کرونا قدرت واقعی ملتها را نشان داد
وزیر بهداشت با عنوان این مطلب که هر کاری مردمی باشد پایدار خواهد بود، گفت: کرونا، قدرت واقعی ملتها را نشان داد.
بهرام عین اللهی وزیر بهداشت، در همایش مشارکت خیرین در حوزه سلامت که به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار شد، افزود: هر کشوری به هویت و تاریخ خودش نگاه میکند و ایران نیز از کشورهای با هویت است که به آن افتخار میکند.
وی با اشاره به تاریخ بسیار غنی و پرافتخار ایران، گفت: بعد از انقلاب، تاریخ ایران دچار شکوفایی شد.
وزیر بهداشت به مشارکت خیرین و افراد نیکوکار در پیشبرد امور اشاره کرد و افزود: هر کاری که مردمی باشد، پایدار خواهد ماند و کارهای دستوری قطعاً از بین خواهند رفت.
عین اللهی به پاندمی کرونا در جهان اشاره کرد و گفت: کرونا، قدرت واقعی ملتها را نشان داد.
وی افزود: کرونا نشان داد کشوری قدرتمند است مردم آن با حکومت آن کشور سازگار باشند.
عین اللهی ادامه داد: در موج پنجم کرونا شاهد وضعیت ناگواری بودیم، به طوری که روزانه ۵۰ هزار مراجعه و ۷۰۰ مرگ و میر داشتیم. اما، این مردم بودند که با مشارکت در برنامه واکسیناسیون، باعث شدند کشور از بحران کرونا نجات پیدا کند.
وی افزود: حمایت مردم از واکسیناسیون جلوهای از قدرت و هویت مردمی ایرانیان بود. در سایه مشارکت مردمی و تلاشها بیش از ۹۲ درصد ایرانیان دوز اول واکسن خود را دریافت کردهاند در حالی که این میزان در آمریکا ۶۰ درصد است.
وزیر بهداشت تصریح کرد: کشورهای ثروتمند غربی در کرونا تلفات بسیار زیادی دادند، چون همراهی مردم را با خود نداشتند. همراهی مردم موجب میزان بالای واکسیناسیون در کشور و پشت سر گذاشتن بحران کرونا شد.
عیناللهی با مقایسه موج پنجم و ششم کرونا، اظهار داشت: موج ششم با وجود ۱۰ برابر شدن مراجعات به دلیل همراهی مردم با حاکمیت و واکسیناسیون بالای جمعیت، تلفات بسیار کمتری داشتیم.
وی تصریح کرد: حمایت مردم از برنامههای ما در کرونا نشان داد باید به مردم فرصت داد در حل مشکلات دخیل شوند.
عین اللهی با ستایش کادر بهداشت و درمان و شهادت حدود ۳۰۰ مدافع سلامت در جریان اپیدمی کرونا، گفت: در حالی که در بسیاری از کشورهای به اصطلاح پیشرفته بیماران کرونایی روی زمین میماندند در ایران نه تنها چنین نبود بلکه مدافعان سلامت جان خود را هم فدای بیماران میکردند.
وزیر بهداشت، در حاشیه این مراسم در جمع خبرنگاران به شرایط سفرهای نوروزی اشاره کرد و گفت: اگر رانندگان یک یا ٢ دوز واکسن تزریق کرده باشند و جریمه شوند، با ارائه تست منفی کرونا جریمه آنها لغو خواهد شد.
وی افزود: پیش از مصوبه ستاد کرونا، همه خودروهایی که از شهرهای قرمز خارج میشدند، جریمه میشدند؛ اما اکنون با توجه به انجام واکسیناسیون فقط کسانی که واکسن نزده اند، جریمه خواهند شد.
عین اللهی گفت: ستاد ملی مقابله با کرونا مصوب کرده است که شرط سفر نوروزی مسافران با خودرو، تزریق ۳ دوز واکسن مالک خودرو است.
نمیگذارند مالیات بر سیگار را به نفع نظام سلامت تصویب کنیم
رییس کمیسیون بهداشت مجلس اعلام کرد نمیگذارند مالیات بر سیگار را به نفع نظام سلامت تصویب کنیم.
«حسینعلی شهریاری»، رییس کمیسیون بهداشت مجلس در همایش نکوداشت مشارکتهای اجتماعی حوزه سلامت در تالار امام خمینی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اظهار داشت: میخواستیم درآمد حاصل از مالیات بر سیگار را افزایش داده و به بودجه بهداشت و درمان کشور الحاق کنیم ولی مخالفتها مانع از این کار شد.
وی افزود: سالیانه ۵۰ تا ۶۰ هزار نفر بر اثر مصرف مواد دخانی میمیرند و ۴۰ هزار میلیارد تومان نیز هزینه درمان مصرف کنندگان مواد دخانی است که بر نظام سلامت تحمیل میشود.
وی ادامه داد: با اینکه خیرین و سمنها سالانه هزاران میلیارد تومان به نظام سلامت کمک میکنند ولی هزینهها آنقدر زیاد است که هنوز کمبود بودجه داریم و باید با کمک چنین مصوباتی نظام سلامت را یاری کنیم.
رییس کمیسیون بهداشت مجلس بیان کرد: متاسفانه وزارت صمت و نماینده دولت در مجلس هم مخالفت کرده و اعلام کردند مصوبه مالیات بر سیگار موجب افزایش قاچاق میشود.
شهریاری افزود: با زمزمههایی که درباره حذف ارز ترجیحی میشنویم هزینههای نظام سلامت به ویژه در بخشهایی مثل درمان بیماران صعبالعلاج با مشکل مواجه خواهد شد که باید با مصوباتی نظیر مالیات بر سیگار آن را جبران کنیم.
وی بیان داشت: من پنج دوره در مجلس بودهام و تاکنون به دلیل همین مخالفتها و مقاومها نتوانستهایم در جهت کاهش مصرف مواد دخانی با تصویب مصوباتی نظیر مالیات بر سیگار گام اساسی برداریم.