با حضور معاون اجتماعی وزارت بهداشت، ۳۷ کانون سلامت با هدف ترویج فرهنگ سلامت و آموزش و ارتقای سواد سلامت و به منظور مشارکت مردم در زمینه اجتماعی شدن سلامت در زاهدان راه اندازی شدند.
به گزارش وبدا، دکتر سید محمد هادی ایازی در مراسم راه اندازی ۳۷ کانون سلامت زاهدان، اظهار داشت: اجتماعی شدن سلامت به شکلی برنامه ریزی شده که هر یک از هموطنان، عضوی از کانون های فعال سلامت کشور باشند.
دکتر ایازی که به منظور افتتاح سرای سمن ها و کانونه ای سلامت به زاهدان سفر کرده بود، در این مراسم با اشاره به ضرورت تشکیل معاونت اجتماعی در وزارت بهداشت و درمان گفت: با تشکیل معاونت اجتماعی زمینه مشارکتهای بین بخشی سایر وزارتخانهها و دستگاههای اجرایی برای تامین و حفظ سلامت مردم فراهم شده است.
وی با با بیان اینکه قریب به ۷۵ درصد از موضوعات مربوط به سلامت، خارج از حیطه مسئولیتی مدیریت نظام سلامت است، افزود: بسیاری از مردم نمی دانند که باید چه رفتاری را در پیش گیرند که آسیب جدی به سلامت آنان وارد نشود. مسلما لازمه تحقق این امر، ارتقای سواد سلامت و تغییر سبک زندگی است.
معاون اجتماعی وزارت بهداشت در ادامه گفت: قطعا بدون همکاریهای بین بخشی و همراهی سایر سازمانهایی که عملکرد آنها به نوعی با سلامت مردم مرتبط است، نمیتوان به سلامت مطلوب در جامعه دست یافت.
دکتر ایازی با اشاره به تشکیل کانونهای سلامت در سطح محلات و برگزاری کارگاههای آموزشی برای گروههای مختلف مردمی برای توسعه سلامت، خاطرنشان کرد: راه اندازی کانون های سلامت ما را امیدوار می کند که مشارکت های مردم را در برنامه ها داشته باشیم.
وی ضمن اشاره به این مهم که دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در زمینه فراهم سازی امکانات برای راهاندازی کانون های سلامت محله از دانشگاه های پیشتاز کشور است، تاکید کرد: فراهم کردن امکان مشارکتهای مردمی، توانمندسازی محلات و تقویت همکاریهای بین بخشی، از موارد مورد انتظار در استان سیستان و بلوچستان است.
دکتر سید مهدی طباطبایی، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان نیز که به نمایندگی از ریاست دانشگاه در این مراسم حضور داشت، گفت: حرکت به سمت و سوی اجتماعی شدن سلامت از برنامه های رایج در همه معاونت های دانشگاه علوم پزشکی زاهدان است و تلاش می شود که از ظرفیت های درونی استان و مشارکت همه مردم در مسیر ارتقای سلامت خود مردم بهره بگیریم.
وی خاطرنشان کرد: در ۳۵ سالی که از عمر نظام شبکه بهداشت و درمان سپری شده است، به تجربه ثابت شده که هر جا مردم در برنامه های سلامت، مشارکت داشتند، نتایج مطلوبی کسب کردیم. برای مثال، حضور ۱۰ هزار نفر از داوطلبان سلامت در برنامه های دانشگاه علوم پزشکی زاهدان به عنوان بهترین الگوی مشارکت مردمی در عرصه سلامت است.
براساس این گزارش، آیت الله سلیمانی، نماینده ولی فقیه در استان وامام جمعه زاهدان در این مراسم با بیان این مطلب که سلامت مقوله ای معنوی و ارزشی است، اظهار داشت: پیامبر اکرم (ص) به عنوان الگوی همه مسلمانان، سلامت را از درون مسجد آغاز کرد و این امر برای همه مسلمانان در اقصی نقاط عالم حاوی پیامی آموزنده و معنوی بر این اساس بود که لازمه ترویج فرهنگ سلامت در جامعه قرین شدن آن با معنویت است.
همچنین مولوی سلامی، نماینده مردم استان زاهدان در مجلس خبرگان رهبری نیز در پایان این مراسم، دستورات دین مبین اسلام در زمینه پیشگیری از بیماری ها را الگویی برای سلامت همگانی دانست و افزود: عدالت اجتماعی و اجتماعی شدن سلامت امری همگانی بوده و ریشه در مسائل معنوی دارد.