نماینده ولی فقیه در استان در مراسم دو سالگی دفتر موسسه محکم در زاهدان :
خدمات موسسات خیریه مانند موسسه محکم مصداق بارز احسان است
به گذارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زاهدان : نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه زاهدان با اشاره به ایات کلام ا… مجید، احسان و عمل نیک را یکی ازدستورات موکد خداوند به انسان ها برشمرد و گفت: آن عملی که به قصد جبران صورت نگیرد و صرفا برای رضای خداوند باشد مصداق احسان محسوب می شود.
به گزارش روابط عمومی- آیت الله سلیمانی در مراسم دومین سالگرد راه اندازی دفتر موسسه حمایت از بیماران دارای ناهنجاری های مادرزادی در زاهدان ضمن قدردانی از همت موسسه خیریه محکم در استان جهت خدمات رسانی به بیماران نیازمند تاکید کرد: این موسسه توفیق این را دارد که در کنار بیماران و برای بازگشت صحت و سلامت به آنان خدمت می کند.
وی افزود: خدمت موسسه محکم و سایر موسسات مشابه در تامین هزینه های اسکان و تغذیه و حمل و نقل بیماران نیازمند از شهرستان های استان به زاهدان و انجام رایگان اعمال جراحی مصداق بارز احسان است چرا که خدمات دهندگان انتظاری برای جبران ندارند.
مولوی عبدالحمید امام جمعه اهل سنت زاهدان هم در این مراسم افرادی را که دارای تمکن مالی هستند برای حضور در موسسات خیریه و از جمله موسسه محکم دعوت کرد.
وی افزود تنهاکارهای نیک و اقداماتی که با هدف رضای خداوند باشند در دنیا باقی می مانند و مشارکت در امور خیریه و فعالیت های نیک باعث هدایت انسان می شود.
وی افزود: انسان با مشارکت در امر خیر، در کنار کسانی قرار می گیرد که بضاعت مالی ندارند و از نعمات مادی که خدا نصیبش کرده برای بهبود زندگی بندگانش بهره می برد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان نیز گفت: خیرین سلامت به عنوان یکی از ارکان مهم کمک به اجتماعی شدن سلامت محسوب می شوند.
وی با بیان اینکه منابع مالی حوزه بهداشت و درمان در 3 منبع خلاصه می شوند.اذعان داشت: اول پرداخت های سازمان های بیمه گر که در برگیرنده حمایت های مالی دولت از بخش بهداشت و درمان نیز می شود، دوم پرداخت فرانشیز خدمات از سوی مردم و سوم کمک های خیرین .
وی ادامه داد: در تمام دنیا نظام های بهداشت و درمان به سمت جلب منابع مالی خیرین حرکت می کنند و خوشبختانه فرهنگ غنی دینی و ملّی ما هم پشتوانه ای غنی برای توسعه و تقویت فعالیت های خیریه است.
دکتر هاشمی شهری افزود: خیرین سلامت به عنوان بازوی قدرتمند نظام سلامت در ارتقاء ارائه خدمات به بیماران به خصوص بیماران نیازمند محسوب می شوند.
وی با اشاره به اینکه تلاش های نظام سلامت در افزایش کمی و کیفی ارائه خدمات خوشبختانه ثمره مطلوبی داشته است، ادامه داد: زمانی در این استان پزشکان بنگلادشی و هندی طبابت می کردند اما امروز تنها در شهرهای زیر مجموعه دانشگاه علوم پزشکی زاهدان 214 پزشک متخصص حضور دارند.
وی همچنین گفت: در توزیع جدید نیروهای متخصص که توسط وزارت بهداشت انجام شد 45 پزشک متخصص به مجموعه پزشکان متخصص دانشگاه علوم پزشکی زاهدان اضافه می شوند.
وی این تعداد را معادل 20 درصد مجموع متخصصان شاغل در دانشگاه دانست و تصریح کرد: خوشبختانه اکنون در شرایطی به سر می بریم که مشکل کمبود نیروهای تخصصی را تا حدود زیادی برطرف کرده ایم و از این پس باید به سمت ارتقاء کیفیت خدمات پیش برویم.
وی گفت: در دهه های اول انقلاب، تعداد مبتلایان به بیماری سل در استان بسیار بالا بود به گونه ای که از هر صد هزار نفر 200 نفر مبتلا بودند و این آمار از نظر شاخص های وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و سازمان جهانی بهداشت بسیار نگران کننده محسوب می شد اما در طی سالیان و با تلاش ها و همت تمامی ارکان نظام سلامت این میزان در شهرهای زیر مجموعه دانشگاه علوم پزشکی زاهدان به 20 مورد در صد هزار نفر رسیده است.
وی گفت: با روند کاهشی بیمار های واگیر شاخص موفقیت درمان بیماری سل در حوزه دانشگاه علوم پزشکی زاهدان به بالای 85% رسیده است که این شاخص روند شکست درمان را کاهش داده است .
وی اذعان داشت: در طول چهل سال گذشته، تمام افرادی که در نظام سلامت مشغول به خدمت شده اند با تمام توان برای حفظ و ارتقاء سلامت مردم تلاش کرده اند و خوشبختانه نتایج افتخار آمیز آن مشهود است.
دکتر دلشاد مدیر عامل موسسه حمایت از بیماران دارای ناهنجاری های مادرزادی (محکم) نیز گفت: این موسسه در سال 1384 در تهران راه اندازی شد و هم اکنون 29 شعبه در سراسر کشور دارد.
وی دامه داد: در تمام کشور 35 ناهنجاری مادرزادی و در استان سیستان و بلوچستان 40 ناهنجاری مادرزادی تحت پوشش قرار گرفته است.
وی با اشاره به اینکه جهت تسهیل درمان بیماران در این استان، بخش جراحی اطفال را با همکاری دانشگاه علوم پزشکی زاهدان راه اندازی کردیم گفت: جراح اطفال را در قالب این موسسه هر ماه به زاهدان اعزام می کنیم تا برخی بیماری ها در همین استان درمان شوند.
وی گفت: بیماران مبتلا به ناهنجاری های قلبی مادرزادی یا نیازمند به اعمال جراحی ارتوپدی سنگین مانند پا چنبری با هزینه موسسه به تهران اعزام می شوند.
آقای شریفی مدیر اجرائی موسسه محکم در زاهدان نیز با اشاره به اینکه هزینه های اعزام بیمار به زاهدان، درمان، اسکان و حتی هزینه خوراک بیماران نیازمند و همراهی وی توسط این موسسه پرداخت می شود تصریح کرد: تا کنون 2 هزار و 340 بیمار تحت پوشش این موسسه معاینه شدند و بر روی 812 بیمار، عمل جراحی انجام شد.
وی افزود: مراجعه مستقیم به دفتر موسسه محکم در زاهدان و شهرستان ها یا معرفی از جانب مددکار بیمارستان یا پزشک معالج از جمله راه هایی است که بیماران دارای ناهنجار مادرزادی می توانند تحت پوشش این موسسه قرار گیرند.
در این مراسم از دکتر دلشاد مدیر عامل موسسه محکم و دکتر روشن ضمیر جراح اطفال که تعداد زیادی از بیماران لب شکری را در استان تحت عمل جراحی قرار داد قدردانی شد.